Welk keukenblad is ideaal voor je keuken? Een 5-stappenplan

Keramiek Stuco Dark keukenblad

Het keukenblad bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van  je keuken. Het spreekt dan ook voor zich dat over de keuze goed moet worden nagedacht. Zeker als je beseft dat je tegenwoordig uit vele stijlen en materialen kunt kiezen die onderling in prijs variëren. Dus welk keukenblad is nu de juiste keuze voor jou? Door vooraf de juiste vragen en prioriteiten te stellen, kom je tot een verantwoorde keuze. Met dit 5-stappenplan helpen we je graag op weg:

Stap 1. Kies voor een keukenbladmateriaal dat past bij jouw stijl

Bij de keuze van het keukenblad laten we ons natuurlijk leiden door wat we mooi vinden, wat aansluit bij onze persoonlijke stijl. Houd jij van landelijk dan kies je bijvoorbeeld voor hout, is industrieel meer je stijl dan zal je eerder neigen naar een keukenblad van bijvoorbeeld beton. Houd er echter rekening mee dat ieder materiaal zijn eigen eigenschappen heeft voor wat betreft krasvastheid, onderhoud, gevoeligheid voor vuil en vlekken en hittebestendigheid. En ook z’n eigen uitstraling heeft. Het is verstandig om je in de showroom goed te laten informeren welk bladmateriaal het beste bij je keuken en levensstijl past.

Stap 2. Kies een kleur

Zodra je weet welk bladmateriaal je wilt (of wellicht twijfel je nog tussen twee materialen), kun je gaan kijken naar kleuren. Binnen de kleuren kun je vaak nog kiezen tussen een glanzende of matte afwerking. En niet elke kleur is in elk materiaal verkrijgbaar. Daarom wordt de materiaalkeuze ook nog wel eens bepaald door de kleur. In feite worden stap 1 en 2 dan omgedraaid.

Tip: Bekijk het kleurmonster ook eens in het strijklicht. Dat is lichtinval van buiten op je keukenblad. Zie je er snel vingerafdrukken, vlekken of onregelmatigheden op? Het is beter dat dit je nu opvalt om later teleurstelling te voorkomen.

Stap 3. Kies voor een keukenblad binnen jouw budget

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van je nieuwe keuken. Het zorgt voor een uitstraling die een geheel eigen gezicht aan je keuken geeft. Ons advies is om een blad te kiezen met de eigenschappen die passen bij je wensen en budget. Maak dus eerst een materiaalkeuze, een kleurkeuze en bepaal dan hoeveel meter blad je nodig hebt. In de Keukenbladen brochure vind je een index waarin je kunt zien hoe de prijs zich verhoudt tot andere materialen.

Tip: binnen een materiaal kunnen de kleuren verdeeld zijn in verschillende prijsgroepen. De prijzen kunnen flink verschillen. Hou hier rekening mee.

TopLaminaat Rocky

Stap 4. Bepaal hoe groot het keukenblad moet zijn

Het keukenblad is dé werkplek van je keuken, dus zorg ervoor dat je voldoende werkruimte hebt. Bij voorkeur houd je minimaal 90 cm vrij om eten voor te bereiden of borden neer te zetten. Daarnaast heb je misschien nog ruimte nodig voor keukenapparatuur zoals een broodrooster of een koffiemachine. Naast de lengte is ook de diepte van het blad van belang. Standaard is deze 60 cm diep, maar met een paar extra centimeter erbij, creëer je een optimale werkruimte.

Stap 5. Bepaal de dikte van het keukenblad

Binnen de gekozen stijl kun je de dikte van het blad nog bepalen. De minimumdikte is afhankelijk van het materiaal. Een rvs-blad kan al vanaf 4 mm gemaakt worden en de meeste keukenbladen kunnen met een rand tot 100 mm opgedikt worden.


Met dit eenvoudige 5-stappenplan ben je goed op weg naar het ideale keukenblad.

New Call-to-action

Het keukenblad zien en voelen

Wit u de look-en-feel van onze keukenbladen zelf ervaren? Dan bent u van harte welkom bij een van onze dealers. Of bezoek het Dekker Trend Centre waar u alle materialen en kleuren kunt bekijken en de expressieve kleuren zijn er ook op groot formaat. Het DTC is alleen geopend op afspraak

Wilt u nu al meer weten over de verschillende werkbladen? Hier vindt u een overzicht van ons keukenbladassortiment of neemt u eens een kijkje op onze website om te zien hoe onze keukenbladen in diverse keukens zijn toegepast.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten