Dekker Blog

Ontdek de vier badkamertrends van 2018

donderdag 20 september 2018 Ben van Elk

Badkamer trend monochrome black fenix

U gebruikt uw badkamer iedere dag, maar een badkamer aanschaffen is geen dagelijkse bezigheid. Daarom gaat u voor de aanschaf of renovatie van de badkamer niet over een nacht ijs. U wilt een idee hebben van de verschillende mogelijkheden en welke bij uw wensen aansluiten. Ter inspiratie hebben wij de vier meest actuele badkamertrends op een rij gezet. Bij deze trends draait alles om sfeerbeleving en wellness.

Badkamertrend 1: Ethnic Nature

Ethnic Nature Frameworks-576666-edited


Met de trend Ethnic Nature, haalt u de natuur letterlijk in uw badkamer. Geïnspireerd op al het moois dat de natuur te bieden heeft. Natuurlijke lijnen, organische vormen, houten elementen, aardetinten en natuurlijk veel groen. Letterlijk, want ook planten krijgen een plek binnen deze ‘natuurlijke’ badkamertrend. U kunt daarbij denken aan krulplanten, venushaar en zebragras. Met een Ethnic Nature badkamerinterieur creëert u een unieke en rustgevende badkamer.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Ethnic Nature.

Badkamertrend 2: Monochrome Black

Badkamer trend monochrome black wastafel


‘Monochrome’ betekent dat één kleur in verschillende tinten wordt toepast, oftewel ton-sur-ton. De kleur zwart is tijdloos en staat synoniem voor luxe en exclusiviteit. Daarom ziet u deze kleur regelmatig terug in de badkamers van exclusieve hotels. Maar dat is niet de enige reden, donkere kleuren creëren een geborgen en intieme sfeer; ideaal voor de badkamer. Bovendien is zwart gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochroom black.

Badkamertrend 3: Monochrome White

Badkamer trend monochrome white


Het tegenovergestelde van de badkamertrend monochrome black is monochrome white. Door alles in hetzelfde kleurenpalet te houden, behoudt u de rustige en serene uitstraling van uw badkamer zonder dat het saai oogt. U kunt er uw eigen persoonlijke touch aan geven door te variëren met verschillende materialen, vormen en patronen. Zo kunt u binnen de verschillende wittinten bijvoorbeeld kiezen tussen een matte of glanzende afwerking, wat elk weer een geheel ander effect geeft.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochrome white.

Badkamertrend 4: Monochrome Pastel

Badkamer trend pastel


Naast de badkamertrends monochrome black en white is er ook monochrome pastel. Het voornaamste verschil met de eerdergenoemde monochrome trends is dat u in deze trend meer kleurkeuzes heeft, namelijk groen, blauw of roze. Gaat u voor kleur maar weet u niet zo goed welke kleuren combineren in uw badkamer dan zijn pastels het antwoord. Bovendien past pastel in elke badkamerstijl. Gecombineerd met zachtroze marmer creëert u een chique badkamer, door toevoeging van industriële elementen zoals een wasbak van koper juist een stoere badkamer.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochrome pastel.

Badkamertrends wijzer

Om u te inspireren, hebben wij een trendoverzicht samengesteld van de vier meest actuele badkamertrends van dit moment. Zo krijgt u een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trends. Wij wensen u veel succes met het inrichten van uw nieuwe badkamer!

 Badkamertrend2 2018

Tags: badkamer