Ontdek de vier badkamertrends van 2018

Badkamer trend monochrome black fenix

Je gebruikt de badkamer iedere dag, maar een badkamer aanschaffen is geen dagelijkse bezigheid. Daarom ga je voor de aanschaf of renovatie van de badkamer niet over een nacht ijs. Je wilt een idee hebben van de verschillende mogelijkheden en welke bij jouw wensen aansluiten. Ter inspiratie hebben wij de vier meest actuele badkamertrends op een rij gezet. Bij deze trends draait alles om sfeerbeleving en wellness.

Badkamertrend 1: Ethnic Nature

Ethnic Nature Frameworks-576666-edited


Met de trend Ethnic Nature, haal je  de natuur letterlijk in de badkamer. Geïnspireerd op al het moois dat de natuur te bieden heeft. Natuurlijke lijnen, organische vormen, houten elementen, aardetinten en natuurlijk veel groen. Letterlijk, want ook planten krijgen een plek binnen deze ‘natuurlijke’ badkamertrend. Je kunt daarbij denken aan krulplanten, venushaar en zebragras. Met een Ethnic Nature badkamerinterieur creëer je een unieke en rustgevende badkamer.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Ethnic Nature.

Badkamertrend 2: Monochrome Black

Badkamer trend monochrome black wastafel


‘Monochrome’ betekent dat één kleur in verschillende tinten wordt toepast, oftewel ton-sur-ton. De kleur zwart is tijdloos en staat synoniem voor luxe en exclusiviteit. Daarom zie je deze kleur regelmatig terug in de badkamers van exclusieve hotels. Maar dat is niet de enige reden, donkere kleuren creëren een geborgen en intieme sfeer; ideaal voor de badkamer. Bovendien is zwart gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochroom black.

Badkamertrend 3: Monochrome White

Badkamer trend monochrome white


Het tegenovergestelde van de badkamertrend monochrome black is monochrome white. Door alles in hetzelfde kleurenpalet te houden, behoud je de rustige en serene uitstraling van je badkamer zonder dat het saai oogt. Je kunt er je eigen persoonlijke touch aan geven door te variëren met verschillende materialen, vormen en patronen. Zo kun je binnen de verschillende wittinten bijvoorbeeld kiezen tussen een matte of glanzende afwerking, wat elk weer een geheel ander effect geeft.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochrome white.

Badkamertrend 4: Monochrome Pastel

Badkamer trend pastel


Naast de badkamertrends monochrome black en white is er ook monochrome pastel. Het voornaamste verschil met de eerdergenoemde monochrome trends is dat je in deze trend meer kleurkeuzes hebt, namelijk groen, blauw of roze. Ga je voor kleur maar weet je niet zo goed welke kleuren combineren in je badkamer dan zijn pastels het antwoord. Bovendien past pastel in elke badkamerstijl. Gecombineerd met zachtroze marmer creëer je een chique badkamer, door toevoeging van industriële elementen zoals een wasbak van koper juist een stoere badkamer.

Lees meer over deze badkamertrend in onze blog Monochrome pastel.

Badkamertrends wijzer

Om je te inspireren, hebben wij een trendoverzicht samengesteld van de vier meest actuele badkamertrends van dit moment. Zo krijg je een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trends. Wij wensen je veel succes met het inrichten van je nieuwe badkamer!

 New Call-to-action

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten