Trend alert: hoe ziet je badkamer eruit in 2019?

Je badkamer omtoveren in een mini-wellnesscentrum? Dat kan, door de ruimte te stylen volgens de nieuwste badkamertrend: Raw Rituals. Een door de natuur geïnspireerde trend met aardse tinten en materialen zoals hout en steen. Je badkamer wordt een plek waarin je je heerlijk kunt ontspannen en waar de tijd een beetje stil staat. Precies wat je nodig hebt in een druk bestaan. Neem hier alvast een kijkje in deze Raw Rituals badkamer.

Raw_Rituals_Sanitair-1-1

Bad rituelen

Het woord ‘Rituals’ verwijst naar rituelen, dagelijks terugkerende handelingen in de badkamer zoals baden en douchen. En ‘Raw’ laat zich vertalen naar rauw, wat hier duidt op puur natuur. Voor designers is de natuur altijd al een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest. Maar in 2019 halen we de natuur letterlijk in de badkamer. Met natuurlijke materialen in hun oorspronkelijke vorm en zo min mogelijk bewerkt, zoals steigerhout. Naast hout is ook natuursteen een belangrijk basismateriaal dat je veelvuldig in deze badkamertrend zal terugzien.

Hout en natuursteen

In een Raw Rituals badkamer komen massieve badmeubels goed tot hun recht. Zoals een bad vrijstaand in de ruimte geplaatst of een badmeubel van Frameworks. Het zwarte stalen frame, dat ‘zwevend’ wordt opgehangen, valt precies om de badmeubel(s) heen. Erbovenop leg je een wastafelblad van hout of natuursteen.  Je completeert het geheel met ronde keramische waskommen. Kies je liever voor een meer gedurfd design, ga dan voor de metallic waskommen van Lanesto. Ze hebben een hoekige vormgeving en zijn verkrijgbaar in warme kleuren zoals Copper en Light Gold.

Minimalistische kranenLanesto Vanity wastafel Copper-504618-edited

De inbouwkraan (ook wel wandkraan genoemd) wint steeds meer terrein in de badkamer en krijgt ook een plek binnen deze nieuwe badkamertrend. Terecht, want zo krijg je extra ruimte op de wastafel, maar het oog wil natuurlijk ook wat. In plaats van de vormgeving krijgt nu de kleur van de badkamerkraan een podium. Hier geen zilverkleurige kranen in rvs of chroom, maar minimalistische matzwarte bad-, douche, inbouw-en opbouwkranen. Ze contrasteren mooi met klassiek wit sanitair, of gaan juist perfect op in een badkamer met een donker palet.

50 shades of brown

De kleurstelling binnen Raw Rituals is 50 shades of brown. Een uitgebreid kleurenpalet met verschillende tinten bruin waaronder zand, chocolade, walnoot en de nieuwste kleur Spiced Honey, uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2019. De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren. Je ziet ze terug op de wand, vloer of in de badmeubels.

Teakhout, bamboe en rieten accessoires

Een trend vertalen in een badkamerinterieur, zit vaak in de details. Door bijvoorbeeld natuurlijke materialen te integreren met accessoires. Zoals een decoratieve bamboeladder voor handdoeken, een rieten wasmand of een badmat van teakhout. Hoe hout ook wordt toegepast, het geeft altijd een warme uitstraling en creëert direct sfeer in de badkamer.

Ontdek alle badkamer trends van 2019

Naast de Raw Rituals trend is er nog een badkamertrend voor 2019 gesignaleerd. Deze trend heet New Classic en is geïnspireerd door de jaren ’70 en ’80. Beide trends hebben we  gebundeld in ons overzicht Badkamertrends 2019 die je hieronder kunt downloaden.

Badkamertrends 2019
Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten