Keukentrend 2019 | Raw Rituals

 

Raw Rituals keukentrend header foto

 

In 2019 hebben we meer dan ooit behoefte aan een nieuwe vorm van luxe: stilte en tijd. Deze wens heeft Dekker Zevenhuizen vertaald naar de nieuwste keukentrend van 2019 Raw Rituals. Hierin draait alles om quality time met familie en vrienden in een rustgevende keuken, uitgevoerd in natuurlijke materialen en kleuren. Natuurgetrouw is dan ook het sleutelwoord binnen deze trend. Ben je nieuwsgierig geworden hoe deze trend eruit ziet? Bekijk hier alvast het moodboard van de keukentrend Raw Rituals.

New Call-to-action

 

Raw Rituals: geïnspireerd door Japans minimalisme

Wabi Sabi bestaat al eeuwenlang en komt uit Japan. Deze levensfilosofie beschrijft de kunst van het weglaten, de schoonheid van imperfectie, en de kracht van vergankelijkheid. Je ziet Wabi Sabi terug in de nieuwe Raw Rituals keukentrend, in asymmetrische patronen, minimalisme en soberheid. Wabi Sabi heeft een grote voorliefde voor de natuur en de bijbehorende processen zoals natuurlijke veroudering. Bijvoorbeeld een koperen afzuigkap die na verloop van de tijd oxideert en waarna een prachtige turquoise kleur verschijnt. Dat is de schoonheid van verwering!

In directe verbinding met de natuur

Natuur is de belangrijkste pijler binnen de trend. Daarmee ligt Raw Rituals in het verlengde van de keukentrend van 2018 Ethnic Nature. Binnen de nieuwe trend vind je natuurlijke materialen zoals (grof) hout, metaal, natuursteen, marmer en beton. In de keuken anno 2019 worden deze materialen met elkaar gecombineerd in keukenbladen, wanden, kookeilanden en vloeren. Ook is er nagedacht over de wijze waarop de keuken wordt verlicht. Grote panoramaramen die veel natuurlijk licht doorlaten waardoor de verbinding tussen binnen en buiten nog sterker wordt benadrukt.

Mix van natuurlijke materialen

Naast de materialen an sich zie je ook veel natuurlijke bruintinten terug. Zo zijn er de Evora Ceramics Grava en de Lapato afwerking van Evora Compact Granite. De Evora Ceramics Grava geeft met 'echte' stukjes steen in grijze of lichtbruine uitvoering een Raw Rituals effect. Ook de accessoires worden niet vergeten.

De standaard rvs-kraan maakt plaats voor een nostalgische koperen kraan in combinatie met een koperen spoelbak voor een warm kleuraccent in de keuken.

 

Raw Rituals composietsteen Hydra

 

Doorleefde uitstraling

De schoonheid van natuurlijke veroudering wordt binnen deze trend omarmd. Met de Lapato afwerking van Evora Compact Granite kan het werkblad van je keuken een verweerde uitstraling krijgen, die zo kenmerkend is voor Raw Rituals.

Hout wordt niet gevormd maar behoudt zijn natuurlijke lijnenspel inclusief alle noesten. Metalen worden niet bewerkt maar mogen oxideren om zo de schoonheid van verwering te laten zien.

Monumentale combinaties: hout en marmer

Natuurlijke materialen zoals hout en marmer worden gecombineerd op een monumentale manier. Deze monumentale manier komt terug in de vorm van het gebruik van Romaanse bogen in het interieur, in de kunst of in de accessoires van een Raw Rituals keuken. Ook komen de olifantspoot als krukje of tafelpoot weer terug. Rauw, robuust en stoer.

Trendsignalementen Raw Rituals op een rij

Wil je meer inspiratie en zien hoe de Raw Rituals trend er uit kan zien in uw keuken? Download dan de trendpresentatie met sfeerbeelden en een inspirerend moodboard.

New Call-to-action

De trends worden elk jaar samengesteld in samenwerking met trend forecaster – journalist Monique van der Reijden van trendcompass.nl 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten