Dit zijn de 3 trends in keukenmengkranen

N0020_056_Evora Quartz Naga liggend_01_kl

In verreweg de meeste keukens zul je een keukenmengkraan aantreffen. De keuze voor deze populaire kraan, wil nog niet zeggen dat iedereen ook exact dezelfde kraan heeft. Integendeel, door de jaren heen is de kraan er qua techniek en design flink op vooruit gegaan. Vandaar dat je nu kunt kiezen uit keukenmengkranen in allerlei vormen, kleuren, materialen en functionaliteiten. Ben je op zoek naar een nieuwe keukenmengkraan, laat je dan inspireren door deze drie trends op het gebied van keukenmengkranen.

1. Keukenmengkraan met kokend water

De nieuwste trend op het gebied van keukenkranen is de kokend waterkraan. Het is in feite een keukenmengkraan en kokend waterkraan ineen. Veel mensen hebben liever een losse kraan omdat ze bang zijn om per ongeluk kokend water te krijgen. De fabrikanten van Quooker, Grohe en Selsiuz hebben de bediening van de alles-in-één-kranen zo veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is!

Ook de kokendwaterkraan is verder doorontwikkeld en er zijn nu kranen die naast koud, warm en kokend water ook gekoeld en bruisend water tappen. Zoals de nieuwe Selsiuz by Gessi Design die binnenkort beschikbaar is.

Selsiuz kokendwaterkraan matzwart

2. Keukenmengkraan in trendy kleuren

Naast een functionele kraan wil je er natuurlijk eentje die mooi in je keuken past. De klassiekers in RVS of chroom blijven populaire keuzes. De kleuren zijn tijdloos, waardoor de kranen in elke keukenstijl perfect op hun plek zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een kraan met iets meer ‘personality’. Daarom kun je bij Dekker Zevenhuizen kiezen voor keukenmengkranen in verschillende kleuren zoals Chrome, Inox, Gun Metal, Copper en zelfs in de kleur goud. Zelfs zwarte kranen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kun je kiezen uit meerdere modellen zodat er altijd wel een gekleurde kraan is die bij jouw keuken past.

gekleurde kranen

3. Keukenmengkraan met uittrekbare kraanuitloop

Er komen ook steeds meer nieuwe keukenmengkranen met extra verborgen functies. Zo kun je kiezen voor een kraan met een uittrekbare spoeldouche of flexibele uitloop, waardoor je de kraan letterlijk  flexibeler kunt gebruiken. Dankzij de sproeier kan je heel gericht de vaat voorspoelen en doordat je hem kunt uittrekken kan je overal goed bij. Het voordeel van deze kranen is dat, als de functie niet wordt gebruikt, de kraan oogt als een normale kraan. 

flexibele uitloop

Een keukenmengkraan kopen?

Ga je binnenkort een nieuwe keukenmengkraan aanschaffen? Let dan goed op de uitloop, de kleur, de bediening, en andere functies, zoals een uittrekbare spoeldouche of de mogelijkheid voor kokend water en bruisend water. Voor meer tips over keukenkranen kan je onze kranen wijzer downloaden.  

New call-to-action

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten