Hoe kies je een duurzame keuken?


Duurzaam keukenblad DecorTop Cosmic met Greenpanel

Meer biologische groente en vlees, scharreleieren en minder voedselverspilling. Wij worden zo langzamerhand steeds milieubewuster. Uit onderzoek van GfK blijkt dat de helft van de Nederlanders let op duurzaamheid bij zijn aankopen en dat percentage groeit ieder jaar. Maar hoe zit dat met de keuken zelf? De materialen waaruit een keuken is samengesteld? De branche geeft aan dat ook in de keukenspeciaalzaken hier steeds meer vraag naar komt. We willen weten waarvan onze keukenkasten en werkbladen zijn gemaakt of hoe energiezuinig de nieuwste generatie keukenapparatuur is. Op dat gebied valt er nog een wereld te winnen.

Duurzaam keukenblad: Greenpanel

De grote vraag is, waar begin je als je op zoek bent naar een duurzame keuken? Een goed begin is de keuze van het keukenblad. Het meest gangbare basismateriaal voor keukenbladen is multiplex dat afgewerkt kan worden in vele kleuren. Dit basismateriaal kan worden vervangen door het milieuvriendelijke Greenpanel. Dit innovatieve, watervaste materiaal laat een veel kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. Bovendien is Greenpanel voordeliger dan multiplex!

Greenpanel heeft niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk; het heeft ook tal van andere groene eigenschappen:

  • FSC-keurmerk
  • CARB2-gecertificeerd
  • Minder grondstoffen dan voor traditionele plaatmaterialen
  • Minder CO2-uitstoot tijdens productie en transport
  • Biologisch afbreekbaar
  • Recyclebaar
  • Zuinig qua transport

Mooi design met DecorTop en TopLaminaat

Dat duurzaamheid en design ook hand in hand kunnen gaan bewijst het keukenblad van DecorTop of TopLaminaat in combinatie met Greenpanel. Een blad van DecorTop oogt robuust en heeft een diepe, voelbare structuur. Dankzij de diepe structuur van DecorTop heeft dit blad en natuurgetrouwe uitstraling van hout en steen. Net als TopLaminaat is het verkrijgbaar in mooie kleuren.  Deze bladen zien er dus niet alleen mooi uit maar zijn tegelijkertijd duurzaam. 

TopLaminaat Rocky

Duurzaamheid en gemak

Milieuvriendelijkheid gaat ook hand in hand met gemak. Greenpanel wordt namelijk afgewerkt met een toplaag van laminaat (HPL) zoals TopLaminaat en DecorTop, waardoor het keukenblad makkelijk in onderhoud is. Bovendien zijn de bladen trendy door de ruime keuze in modieuze kleuren en dessins, en de diversiteit aan randafwerkingen.

Kortom, DecorTop en TopLaminaat met Greenpanel zijn een milieuvriendelijk keukenbladen met nog betere eigenschappen dan traditionele keukenbladen. Kom naar een van onze dealers om met deze nieuwe werkbladen kennis te maken. Of download hier de Duurzame keukenbladen wijzer.

New Call-to-action

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten