Een sfeervolle keuken met een Terrazzo-, marmer- of beton-look keukenblad

Het keukenblad is een essentieel onderdeel van jouw keuken. Natuurlijk vanuit praktisch oogpunt omdat het aanrecht dient voor de bereiding van eten, maar daarnaast is de uitstraling van het keukenblad net zo belangrijk. Het staat prominent als blikvanger in jouw keuken en daarom is het van belang dat het keukenblad de stijl krijgt die jij graag wilt zien in jouw keuken. In dit blog nemen we jou mee in drie populaire keukenbladen die helemaal passen in de trends van dit jaar.

Z1-312-NAGA(01)_N0020_056_Evora-Quartz-Naga-liggend

Terrazzo-look voor een landelijke uitstraling

De Terrazzo-look is een techniek die al honderden jaren oud is. Deze techniek is over komen waaien vanuit Italië en wordt met name toegepast op vloeren en keukenbladen. Bij deze techniek gebruikten Venetiaanse arbeiders restmateriaal uit de marmergroeven om terrassen te maken. Terrazzo betekent dan ook ‘terras’ in het Italiaans. De Terrazzo-look past daarom mooi in een landelijke inrichting. Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn en passen bij het budget. Gelukkig zijn er alternatieven van materialen met dezelfde uitstraling als Terrazzo, maar met volledig andere eigenschappen. Met deze look-a-likes in verschillende prijsklassen, kan iedereen deze eeuwenoude trend in huis halen! Nieuw in terrazzo is Evora Quartz (composietsteen) Naga, met zwart en wit. Het voordeel van composietsteen is dat het niet-poreus, duurzaam en goed bestaand tegen huishoudelijke zuren is. Daarbij is composietsteen ook ideaal geschikt voor maatwerk wastafels.

Duurzaam keukenblad DecorTop Cosmic met Greenpanel

Beton-look als massieve blikvanger in je keuken

Beton is al jaren een favoriet als kleur in de keuken. Met de neutrale grijze tint, maar de stoere en industriële uitstraling past deze massieve blikvanger in nagenoeg ieder type keuken. Naast dat de looks geweldig zijn, is beton niet het meest praktische materiaal in de keuken. Daarom hebben wij verschillende andere materialen als beton look-a-likes die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze materialen zijn er in verschillende prijsklassen, waardoor er altijd een ‘betonnen’ blad is dat past bij jouw budget. Daarbij is dit materiaal vaak eenvoudiger te onderhouden dan een echt betonnen blad. Een blad van laminaat  is één van de meest functionele materialen voor een keukenblad met betonnen look, maar ook composietsteen biedt veel mogelijkheden. Beide materialen zijn namelijk praktisch in onderhoud en bijna ieder ontwerp is mogelijk! Neem vooral eens een kijkje naar de verschillende betonnen-looks voor jouw nieuwe keukenblad.

TopCore-Virtuous_kl

Marmer-look voor een luxe en tijdloze sfeer

Al sinds de oudheid wordt marmer gebruikt en is het helemaal in. Een marmeren keukenblad is een droom voor veel mensen door de natuurlijke uitstraling wat zorgt voor authenticiteit. Marmer is een natuurlijk product waarmee je een luxe en tijdloze sfeer kan combineren met verschillende stijlen. Van een moderne tot klassieke keuken, marmer kan eigenlijk altijd. Het nadeel is alleen dat dit natuurproduct erg kostbaar is en relatief veel onderhoud vergt. In vergelijking met andere natuursteen zoals graniet en kwartsiet, is marmer een relatief zacht gesteente. Hierdoor is marmer gevoeliger voor zuurvlekken waardoor het oppervlak aangetast kan worden wanneer je vlekken niet onmiddellijk verwijdert. 

Met de marmer look-a-likes creëer je dezelfde sfeer in huis, maar blijft het wel betaalbaar. Kijk bijvoorbeeld vooral eens naar de keukenbladen van TopCore, dit keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Verder loopt het marmerpatroon mooi door in de rand.  De marmerlook past perfect binnen de keukentrends. Want het kan gecombineerd worden met natuurlijke materialen zoals ruw hout, verweerd metaal en koper. Of wellicht houd je meer van warm klassiek en combineer je marmer met goud en groen.

Keukenbladen wijzer helpt jou op weg

Door het enorme aanbod aan materialen, kleuren en diktes van de keukenbladen is deze keuze niet altijd zo eenvoudig. Bovendien moet je nadenken over allerlei praktische voor- en nadelen. Om je te helpen in het keuzeproces, hebben we de keukenblad wijzer opgesteld met hierin aandacht voor waar je op moet letten bij de aankoop van een keukenblad, een overzicht van eigenschappen per materiaal en ook een mooi overzicht met foto’s van de nieuwste keukenbladmaterialen, kleuren en structuren. Download nu gratis jouw keukenbladen wijzer!


  • New Call-to-action

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten