De nieuwste keukentrends: jouw keukenkraan in een nieuw jasje

Z1.206-SAINT.L(02)_V0020_055_Evora Ceramics Saint Laurent (H) met Lanesto Urban Sturdy Black

Ontdek de nieuwste trends op het gebied van keukenkranen en geef jouw keuken een moderne uitstraling. Lees verder om te ontdekken of je ook toe bent aan een om een unieke draai te geven aan jouw keuken en aan te sluiten bij de laatste keukentrends.

De evolutie van keukenkranen: van functioneel naar designelement

Keukenkranen hebben in de loop der jaren een ware evolutie doorgemaakt. Waar ze vroeger voornamelijk functioneel waren, zijn ze tegenwoordig ook een belangrijk designelement in de keuken. De keukenkraan is niet langer alleen een simpele kraan om water mee te tappen, maar kan een echte eyecatcher zijn. Er zijn talloze opties om uit te kiezen, van minimalistische ontwerpen tot opvallende kleuren en slimme functies. Met een nieuwe keukenkraan kun je jouw keuken een geheel nieuwe uitstraling geven.

Een van de trends op het gebied van keukenkranen is de opkomst van minimalistische ontwerpen. Deze strakke en eenvoudige kranen passen perfect bij een moderne keukenstijl. Ze hebben vaak een slanke vormgeving en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals geborsteld staal of chroom. Door te kiezen voor een minimalistische keukenkraan creëer je een strakke en tijdloze uitstraling in jouw keuken.

Z1.811-METEOR.I(01)_V0020_102_Cosmolite-Meteor-Ice-Keukenblad-met-Selsiuz-kraan-spoelbak-Lanesto-Inox

Trend 1: Minimalistische keukenkranen voor een strakke uitstraling

Minimalistische keukenkranen zijn de perfecte keuze als je een strakke en minimalistische uitstraling wilt creëren in jouw keuken. Deze kranen hebben een slank en eenvoudig ontwerp dat naadloos aansluit bij een moderne keukenstijl. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals geborsteld staal, chroom of matzwart. Door te kiezen voor een minimalistische keukenkraan geef je jouw keuken een tijdloze en stijlvolle uitstraling.

Naast het strakke ontwerp hebben veel minimalistische keukenkranen ook handige functies, zoals een een hendel waarmee je gemakkelijk de watertemperatuur en -druk kunt regelen. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi, maar ook nog eens erg praktisch in gebruik. Met een minimalistische keukenkraan breng je functionaliteit en design samen in één element.

251338(02)_V0020_001_Lanesto-by-Osiris-Hexagon-met-zeepdispenser-Inox---TopZero-spoelbak

Trend 2: Industriële keukenkranen voor een stoere look

Een andere trendy keuze voor jouw keukenkraan is de industriële stijl. Industriële keukenkranen zijn geïnspireerd op oude fabriekskranen en hebben een robuuste en stoere uitstraling. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals geborsteld staal en hebben een groter formaat dan traditionele kranen. Met een industriële keukenkraan geef je jouw keuken een unieke en stoere look.

Naast het opvallende uiterlijk zijn industriële keukenkranen ook vaak voorzien van handige functies. Denk bijvoorbeeld aan een uittrekbare sproeikop of een draaibare hals, waardoor je gemakkelijk grote pannen kunt vullen of de spoelbak kunt schoonmaken. Met een industriële keukenkraan combineer je stijl met functionaliteit.

350222(01)_V0020_069_Selsiuz-XL-Copper-met-model

Trend 3: Gekleurde keukenkranen als eyecatcher

Wil je jouw keukenkraan echt laten opvallen? Kies dan voor een gekleurde keukenkraan. Gekleurde keukenkranen zijn een geweldige manier om een statement te maken in jouw keuken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals matzwart, goud of koper, en kunnen een echte eyecatcher zijn in jouw keuken.

Met een gekleurde keukenkraan kun je een unieke en persoonlijke touch aan jouw keuken geven. Combineer bijvoorbeeld een matzwarte keukenkraan met een marmeren aanrechtblad voor een luxe uitstraling, of ga voor een gouden keukenkraan in een industriële keuken voor een stoer contrast. Met een gekleurde keukenkraan kun je alle kanten op en jouw keuken een persoonlijke touch geven.

350485(01)_V0020_069-_Selsiuz-Cone-Counter-Gold

Trend 4: Slimme keukenkranen voor ultiem gebruiksgemak

De laatste trend op het gebied van keukenkranen is de opkomst van slimme kranen. Slimme keukenkranen zijn voorzien van geavanceerde technologieën die het gebruiksgemak vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld de watertemperatuur kiezen via een drukknop. Met een druk op de knop kun je kiezen voor kokend heet water of gekoeld water of gekoeld en bruisend water. Met een slimme keukenkraan maak je het koken en schoonmaken in de keuken nog eenvoudiger en efficiënter.

Ontdek meer keukenkranen

Wil je meer keukenkranen bekijken en vergelijken? In de keukenkranen wijzer leer je er meer over. Download de gratis brochure.

New call-to-action

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten