De grote badkamermeubel keuzewijzer: alle maatwerk opties op een rij

Badkamer badmeubel Qisani Allasio met opbouwkom Glassdesign

 

Naast de douche, het bad en de wastafel zijn de badkamermeubels een essentieel onderdeel van de badkamer. Functioneel gezien zijn meubels onmisbaar voor het opbergen van handdoeken, verzorgingsproducten en andere badkamer-artikelen. Maar tegenwoordig zijn badkamermeubels ook echte sfeermakers. Dankzij uitgebreide maatwerkopties kun je je badkamer helemaal zelf naar wens samenstellen. Zo creëer je een badkamer die functioneel gezien perfect aansluit bij jouw gezinssamenstelling en gebruikerswensen, maar ook nog eens de voor jou ideale sfeer en uitstraling heeft. Maar wat is er allemaal mogelijk voor badkamermeubels? We zetten alle opties en mogelijkheden voor je onder elkaar.

Badkamermeubels

Onder badkamermeubels verstaan we een verschillende opbergelementen die zijn terug te vinden in de badkamer. Door de elementen met elkaar te combineren creëer je de voor jouw ideale opzet qua gebruiksgemak, opbergruimte en stijl. Waar kun je allemaal aan denken?

Onderkasten

De onderkast is een veel gezien onderdeel van het complete wastafelmeubel. De ruimte onder de wastafel leent zich tenslotte perfect als opbergruimte. Veel gebruikte verzorgingsproducten heb je zo altijd bij de hand. 

Bovenbladen / wastafelbladen

Een bovenblad of wastafelblad heb je nodig wanneer je kiest voor een opbouw waskom. Daarnaast kun je een bovenblad gebruiken om extra werkruimte te creëren naast de wasbak. Het bovenblad wordt op maat gemaakt waardoor je kunt kiezen uit verschillende kleuren, passend bij de onderkast, zodat het wastafelmeubel één geheel vormt, of juist contrasterend

Kolomkastenkolomkast badkamer voor handdoeken hout scharnier

Kolomkasten zijn de langwerpige kasten die vaak worden gebruikt om extra opbergruimte te creëren in de badkamer. Je kunt kiezen voor een kolomkast met één deur of een extra hoge kast met twee deuren boven elkaar.

Spiegelkasten

Een spiegelkast is een handig 2-in-1 element voor de badkamer. Je creëert namelijk achter de spiegel extra opbergruimte. Ook spiegelkasten zijn op maat te maken. Spiegelkasten tot en met 60 centimeter breed hebben één deur,  grotere spiegelkasten hebben twee deurtjes. In de spiegelkast vind je 2 plankjes in dezelfde kleur en materiaal als de kast.

Spiegel

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een vlakke spiegel tot wel 240 centimeter breed. De spiegel kan ingelijst worden in een mooi houten frame in dezelfde kleur als de andere meubels.

Spiegel met planchetspiegel met planchet hout

Een derde optie is een spiegel met planchet. Hierbij is het houten frame om de spiegel aan de onderkant uitgebreid met een opbergschapje dat 13 centimeter diep en hoog is. Leuk voor wat decoratie en handig voor veelgebruikte badkamerartikelen die je altijd bij de hand wilt hebben.

 

New Call-to-action

 

Frameworks voor badkamermeubels

Frameworks(01)_N0020_080_Qisani_Frameworks-Ethnic-Nature-met-copper-wasbakAls alternatief voor een stoere badkamermeubel, kun je ook kiezen voor een ophangbaar frame van gecoat staal. In dit frame past een Qisani badmeubel. Deze combinatie geeft een stoere en luxe uitstraling. De bovenkant van het frame kan worden afgewerkt met een bovenblad in houtlook of een wastafelblad van natuursteen. Frameworks is verkrijgbaar in 3 breedtematen: 970, 1270 en 1570 mm.

 

De verschillende combinaties van badkamermeubel en wastafel

Badkamermeubel en wastafel(blad) zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast de klassieke combinatie van onderkast met wastafelblad en waskom uit één materiaal, zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om je badkamermeubel en wastafel op maat samen te stellen. Om je te inspireren een kleine greep uit de mogelijkheden:

Badkamer maatwerk meubel en wastafel

Onderkast met overhangende wastafel

Een extra breed zwevende wastafel van steen, met onder een deel van het blad een onderkast met lade.

Wastafel Doppio van Qisani beton

Onderkast met wastafel

Een betonlook wastafel (Qisani Doppio) met onderkast.


Badkamer trend soft stream 3

Onderkast met regaal

Een brede onderkast met regaal, wastafelblad en opbouw waskom.


Badkamer badmeubel Qisani Allasio met opbouwkom Glassdesign

Onderkast met wastafelblad

Een combinatie van wastafelblad en onderkast die verspringen.

 

Stel jouw ideale badkamermeubel samen

Met badkamermeubels op maat heb je alle mogelijkheden om jouw ideale badkamer te creëren. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe badkamer? Bekijk dan de Qisani maatwerk collectie.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten