Badkamertrend 2018 Ethnic Nature: een oase van rust in je badkamer

Ethnic Nature Frameworks-576666-edited

De badkamer is een plek voor jezelf. Een ruimte waarin je rustig de dag kunt opstarten of om ’s avonds heerlijk in tot rust te komen. Kleur helpt om de juiste sfeer te scheppen. Helemaal on-trend in 2018 is de kleur groen, in combinatie met warme steen-, aarde- en kleitinten. We noemen deze badkamertrend ook wel Ethnic Nature omdat het geïnspireerd is op etnische culturen en de tropische natuur. Een badkamer binnen de Ethnic Nature trend biedt je een oase van ontspanning.

Mix van aardse kleuren en natuurlijke materialen

Bij de nieuwste badkamers draait alles om sfeerbeleving en wellness. De belangrijkste woontrend voor 2018, Ethnic Nature, laat een verrassende nieuwe look & feel zien. De natuur wordt letterlijk naar binnen gehaald met allerlei natuurlijke materialen, aardse kleuren en tropische planten. In een Ethnic Nature badkamerinterieur treffen we dan ook tropische en donkere houtsoorten, handgemaakte objecten en houtsnijwerk aan. Bekijk deze sfeer en download hier het moodboard Ethnic Nature.

Een oase van rustLanesto Vanity wastafel Copper-504618-edited

In een badkamer wil je heerlijk kunnen ontspannen. De rustgevende trendkleur groen in combinatie met steen-, aarde- en kleitinten draagt hieraan bij. Deze kleur zien we niet alleen terug op de wand en vloer. Ook met accessoires in zachte olijf-, avocado- en mos-kleuren creëer je deze badkamerstijl.

De badkamer krijgt extra cachet door warme metallics zoals goud, brons en messing die we als accent terugzien in kranen, spiegels en (regen)douches. Zie hier bijvoorbeeld de Lanesto Vanity wasbakken in Gun Metal, Copper en Gold.

Of kies voor een badkamer die tegelijk stoer en elegant is met badmeubels van Frameworks. Het zwarte stalen frame, dat ‘zwevend’ wordt opgehangen, valt precies om  de badmeubel(s) heen. Erbovenop leg je een keramisch maatwerk wastafelblad Rio Brown met zichtbare aders en dat volledig op maat is gemaakt. Zo kom je tot één harmonieus geheel in de badkamer, dat bovendien 100% naar jouw smaak is.

Tropische accenten

Vaak wordt de badkamer over het hoofd gezien, maar ook hier kun je gerust planten neerzetten. Planten zorgen voor een gezellige sfeer en je kunt je beter ontspannen met groen om je heen. Houd er wel rekening mee dat je niet elke plant zomaar in de badkamer kunt neerzetten. Zo moet de plant bestand zijn tegen hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en houden van indirect daglicht. Veel tropische planten zoals varens en grassen zijn goede kandidaten voor in de badkamer.

Badkamer in ethnic nature-sfeer

Ontwerp je eigen unieke badkamer geheel naar eigen smaak. Durf af te wijken van de standaardindeling of inrichting - door bijvoorbeeld grote vloertegels door te laten lopen in de wand. Accentueer de ruimte met grote tropische planten en andere etnische accessoires.

Mocht je voldoende ruimte in de badkamer hebben, plaats dan de wastafel en het bad eens vrij in de ruimte. Met handgemaakte houten accessoires benadruk je zo de natuurlijke sfeer nog eens extra. In plaats van gladde tegels is een pvc-vloer met houtoptiek een sfeervol alternatief. De tegelwand van natuursteen doet de ‘buitensfeer’ nog meer tot leven komen.

Gratis Ethnic Nature moodboard

Wil je deze nieuwe trend straks ook in jouw nieuwe badkamer, en ben je op zoek naar inspiratie? Download hieronder dan het moodboard Ethnic Nature.

 Badkamertrend Ethnic Nature

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten