Badkamer trend 2018: badkamer in Monochrome Black

Badkamertrend Monochrome Black moodboard

Ongemerkt breng je dagelijks veel tijd door in de badkamer. Van ’s ochtends een verfrissende douche nemen, haren wassen, tandenpoetsen, scheren tot wellicht een lekker ontspannend bad in de avond. Het zal je dan ook niet verbazen dat we meer wellness in onze badkamer willen. De nieuwste badkamertrend die hier volledig op aansluit is de badkamer uitgevoerd in Monochrome Black.

Zwarte badkamer in Monochrome Black

Zwart is de kleur van luxe, exclusiviteit en wordt om die reden dan ook vaak toegepast in de badkamers van 5-sterren hotels. Maar dat is niet de enige reden waarom deze kleur wordt gebruikt. Donkere kleuren geven een warm en intiem gevoel wat natuurlijk perfect past in een ruimte zoals de badkamer. De kleur zwart wordt monochrome toegepast, dat wil zeggen, toon-op-toon. En dat is zeker niet eentonig, want de badkamers in deze trend laten een mix van verschillende materialen en structuren zien. Hierdoor ontstaan er prachtige contrasten zoals hard tegenover zacht, hoog met laag, licht gecombineerd met donker, rond naast vierkant, en organisch versus strak. Soms wordt er nog een extra kleuraccent aan toegevoegd om diepte en verwondering te scheppen. In 2018 zijn dat vooral de kleuren wit en pastel.

Zwarte kranen

Zwarte kranen werden al volop gespot in de nieuwste keukens maar hebben nu ook de weg gevonden naar de badkamer. En geen kraan past beter in de monochrome badkamerstijl dan de nieuwste matzwarte Flow van Water Evolution. De serie bestaat uit zwarte inbouwfonteinkranen, badmengkranen, omstelknoppen en baduitlopen. Alle artikelen in de zwarte serie zijn gepoedercoat, waardoor ze een intense kleur krijgen. Met hun minimalistische ontwerp stralen ze een weelderige luxe uit. 

Badkamertrend Monochrome Black Frame Incilnata wastafel Mammoth

Zwarte badmeubels en wastafels

Met de keuze voor een zwarte bad- of wastafelkraan haal je de Monochrome Black badkamer trend al een beetje in huis. Maar je kunt nog een stapje verder gaan en het thema volledig doortrekken in de badkamer. Bijvoorbeeld met zwarte badmeubels, zwarte waskommen en maatwerk wastafels. En wil je het helemaal tot in de puntjes zwart hebben, denk dan eens aan zwarte designradiatoren, een zwart bad, een zwarte wc of inloopdouche.

Inspiratie moodboard Monochrome Black

Je ziet dat een nieuwe badkamer niet altijd wit hoeft te zijn. Juist het tegenovergestelde zal verrassen. Een zwarte badkamer voorzien van alle moderne gemakken geeft je het benodigde comfort en een chique uitstraling.
Om je te inspireren, hebben we alvast een moodboard samengesteld van de monochrome black badkamer trend. Zo krijg je een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trend.
Het moodboard kun je hieronder downloaden, op A4-formaat uitprinten en meenemen naar een badkamerspeciaalzaak bij jou in de buurt.

New Call-to-action

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten