Badkamer trend 2018: jouw badkamer in monochrome white

Badkamer trend monochrome white

De meeste badkamers worden nog overwegend in een witte kleur uitgevoerd. Dat is vaak een bewuste keuze omdat wit een tijdloze en frisse uitstraling heeft. Andere bijkomende voordelen zijn dat een witte badkamer over het algemeen groter oogt, wit prachtig combineert met verschillende materialen en eigenlijk in elke badkamerstijl past. Een witte badkamer is dus altijd van deze tijd!

Je badkamer in monochrome white

Hoewel wit een tijdloze kleur is, wil dat nog niet zeggen dat wit niet trendsettend kan zijn. Integendeel, de nieuwste badkamertrend voor 2018 is monochrome white. Dat wil zeggen dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één kleur, in verschillende tinten. Binnen deze tinten kun je dan weer kiezen voor een matte of glanzende afwerking, wat elk weer een ander effect geeft. Een badkamer uitgevoerd in monochrome white heeft een ontspannen, rustgevende en ruimtelijke uitstraling.

Mix materialen, vormen en patronen

Door alles in dezelfde kleur te houden, behoud je de rustige en serene uitstraling van de badkamer. Door te spelen met verschillende materialen, vormen en patronen kun je er je eigen persoonlijke touch aan geven. We geven hieronder enkele voorbeelden.

Materialen mix & match

Een mix aan materialen, weliswaar uitgevoerd in wit, levert prachtige resultaten op. Zo kun je kiezen uit diverse wastafelbladen van Corian, toplaminaat, keramiek of composietsteen en deze combineren met Calcatta marmer wandpanelen. Of wellicht wens je een wastafelblad van DecorTop; extra dik laminaat met een voelbare, diepe, grove structuur in hout- of steenlook en verkrijgbaar in wel 16 verschillende kleuren.
Tenslotte mag een mooie kraan natuurlijk niet in de badkamer ontbreken. Wat dacht je van de Waterevolution wastafelkraan in chroom?

Speelse patronen

Helemaal in zijn de visgraat wandtegels in de douche, mozaïektegels in nisjes en grote geometrische vormen op de badkamervloer. Door de enorme keuze aan patronen kun je werkelijk toveren met tegels en een eigen speels accent geven aan de badkamer

Vormen

Experimenteer ook eens met badkamermeubels en wastafels in verschillende vormen. Hierdoor ontstaan interessante contrasten zoals een strak vormgegeven badmeubel in combinatie met een ronde opbouwkom. Harde lijnen die met zachte ronde lijnen worden gecombineerd zorgen voor een interessante vormentaal.

Met al deze designopties is een ding zeker: ton-sur-ton white gaat niet snel vervelen en je badkamer wordt het witte paradepaardje in huis!

Inspiratie moodboard monochrome white

Een badkamer in monochrome white is een heerlijke plek om te ontspannen en relaxen. Door het gebruik van wit oogt de badkamer groter en ruimtelijker en heeft een frisse, tijdloze uitstraling.

Om je te inspireren, hebben we alvast een moodboard samengesteld van de monochrome white badkamer trend. Zo krijg je een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trend.
Het moodboard kun je hieronder downloaden, op A4-formaat uitprinten en meenemen naar een badkamerspeciaalzaak bij jou in de buurt. Wij wensen je veel succes met het inrichten van je witte badkamer!

New Call-to-action

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten