Badkamer trend 2018: badkamer in monochrome pastel

Badkamer trend pastel

Pastel is de kleur voor het nieuwe badkamerinterieur. Of het nu roze, zeegroen, mintgroen of hemelsblauw is, poederige pastelkleuren kunnen je badkamer een verrassend nieuwe look geven. Van romantisch, lieflijk stoer tot ultra-glamorous.

Monochrome pastel trend

‘Monochrome’ betekent dat je één kleur in verschillende tinten toepast. Naast de bekende badkamertrends monochrome white en black is er nu ook monochrome pastel. Het belangrijkste verschil met de andere monochrome trends is dat er in de pastel trend meerdere kleurkeuzes zijn (groen, blauw, roze). Daardoor past de pasteltrend in vrijwel iedere badkamerstijl.

Romantisch pastel

Binnen de pasteltinten is roze is de meest trendy kleur die bovendien prachtig combineert met kraakhelder wit sanitair. De pastellen verzachten de vaak strakke vormen in de badkamer en ademen een oase aan rust. Denk hierbij aan matte vloertegels en poeder roze krijtverf op de wanden.
Het romantische vintage gevoel wordt nog eens extra aangewakkerd met details zoals porseleinen handgrepen of draaiknoppen op kranen. Style je badkamer af met een bonte verzameling antieke parfumflesjes, een lief vaasje met een zijden roos en geurkaarsen voor dat ultieme romantische gevoel.

Stoer pastel

Vind je de romantische look wellicht iets te zoet, dan doen zeegroene en hemelsblauwe pasteltinten het ook erg goed in combinatie met wit. Bovendien kun je er eenvoudig een stoere touch aangeven door in de badkamer de bakstenen van één wand zichtbaar te laten. Of het keramiek te combineren met metallics zoals een kraan van koper of een industrieel wandrek te plaatsen waarop voor handdoeken.

Chique pastel

Pastelkleuren passen ook uitstekend in chique badkamers. Denk daarbij aan het gebruik van luxe materialen zoals marmer, goud, fluweel en satijn. Vooral marmer wordt vaak geassocieerd met luxe en comfort en kan zelfs de kleinste ruimtes omtoveren tot een paleis. Het geluk wil dat marmer ook in poedertinten verkrijgbaar is. Zachtroze marmer gecombineerd met een badmat van fluweel geeft de ruimte een vrouwelijke sfeer. En wat staat er meer voor luxe dan goud? Met gouden accenten creëer je een badkamer met een glamour look, bijvoorbeeld met een gouden kraan of een ronde spiegel met een gouden sierrand.

Badkamerkranen waterevolution goud

Inspiratie moodboard monochrome pastel

Om je te inspireren, hebben we alvast een moodboard samengesteld van de monochrome pastel badkamer trend. Zo krijg je een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trend.
Het moodboard kun je hieronder downloaden, op A4-formaat uitprinten en meenemen naar een badkamerspeciaalzaak bij jou in de buurt. Wij wensen je veel succes met het inrichten van je pastel badkamer!

New Call-to-action

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel:

Recente berichten