Dekker Blog

Welk keukenblad is ideaal voor uw keuken? Een 5-stappenplan

maandag 28 mei 2018 Ben van Elk

Keramiek Stuco Dark keukenblad

Het keukenblad bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van uw keuken. Het spreekt dan ook voor zich dat over de keuze goed moet worden nagedacht. Zeker als u beseft dat u tegenwoordig uit vele stijlen en materialen kunt kiezen die onderling in prijs variëren. Dus welk keukenblad is nu de juiste keuze voor u? Door vooraf de juiste vragen en prioriteiten te stellen, komt u tot een verantwoorde keuze. Met dit 5-stappenplan helpen we u op weg:

Stap 1. Kies voor een keukenbladmateriaal dat past bij uw stijl

Bij de keuze van het keukenblad laten we ons natuurlijk leiden door wat we mooi vinden, wat aansluit bij onze persoonlijke stijl. Houdt u van landelijk dan kiest u voor hout, is industrieel meer uw stijl dan zal u eerder neigen naar een keukenblad van bijvoorbeeld beton. Houd er echter rekening mee dat ieder materiaal zijn eigen eigenschappen heeft voor wat betreft krasvastheid, onderhoud, gevoeligheid voor vuil en vlekken en hittebestendigheid. En ook z’n eigen uitstraling heeft. Het is verstandig om u in de showroom goed te laten informeren welk bladmateriaal het beste bij uw keuken en levensstijl past.

Stap 2. Kies een kleur

Zodra u weet welk bladmateriaal u wilt (of wellicht twijfelt u nog tussen twee materialen), kunt u gaan kijken naar kleuren. Binnen de kleuren kunt u vaak nog kiezen tussen een glanzende of matte afwerking. En niet elke kleur is in elk materiaal verkrijgbaar. Daarom wordt de materiaalkeuze ook nog wel eens bepaald door de kleur. In feite worden stap 1 en 2 dan omgedraaid.
Tip: Bekijkt u het kleurmonster ook eens in het strijklicht. Dat is lichtinval van buiten op uw keukenblad. Ziet u er snel vingerafdrukken, vlekken of onregelmatigheden op? Het is beter dat dit u nu opvalt om later teleurstelling te voorkomen.

Stap 3. Kies voor een keukenblad binnen uw budget

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van uw nieuwe keuken. Het zorgt voor een uitstraling die een geheel eigen gezicht aan uw keuken geeft. Ons advies is om een blad te kiezen met de eigenschappen die passen bij uw wensen en budget. Maak dus eerst een materiaalkeuze, een kleurkeuze en bepaal dan hoeveel meter blad u nodig heeft. In de Keukenbladen brochure vindt u een index waarin u  kunt zien hoe de prijs zich verhoudt tot andere materialen.

Tip: binnen een materiaal kunnen de kleuren verdeeld zijn in verschillende prijsgroepen. De prijzen kunnen flink verschillen. Hou hier rekening mee.

TopLaminaat Rocky

Stap 4. Bepaal hoe groot het keukenblad moet zijn

Het keukenblad is dé werkplek van uw keuken, dus zorg ervoor dat u voldoende werkruimte heeft. Bij voorkeur houdt u minimaal 90 cm vrij om eten voor te bereiden of borden neer te zetten. Daarnaast heeft u misschien nog ruimte nodig voor keukenapparatuur zoals een broodrooster of een koffiemachine. Naast de lengte is ook de diepte van het blad van belang. Standaard is deze 60 cm diep, maar met een paar extra centimeter erbij, creëert u een optimale werkruimte.

Stap 5. Bepaal de dikte van het keukenblad

Binnen de gekozen stijl kunt u de dikte van het blad nog bepalen. De minimumdikte is afhankelijk van het materiaal. Een rvs-blad kan al vanaf 4 mm gemaakt worden en de meeste keukenbladen kunnen met een rand tot 100 mm opgedikt worden.
Met dit eenvoudige 5-stappenplan bent u goed op weg naar het ideale keukenblad. Wit u de look-en-feel van onze keukenbladen zelf ervaren? Dan bent u van harte welkom bij een van onze dealers. Wilt u nu al meer weten over de verschillende werkbladen? Hier vindt u een overzicht van ons keukenbladassortiment of neemt u eens een kijkje op onze website om te zien hoe onze keukenbladen in diverse keukens zijn toegepast.

Keukenbladen keuzehulp

 

Tags: keukenblad